vikradav-mistsevikh-zhiteliv-kolaborant-z-okupatsiynogo-mvs-rf-u-kupyansku-otrimav-13-rokiv-za-gratami

Викрадав місцевих жителів: колаборант з окупаційного "мвс рф" у Куп’янську отримав 13 років за ґратами

 • 852386 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. За матеріалами Служби безпеки України 13 років за ґратами отримав колаборант, який викрадав місцевих жителів, з окупаційного "мвс рф",що знаходився у Куп’янську на Харківщині. Про це пише УНН з посиланням на сторінку у Telegram СБУ.

Цитата

"Доказова база, зібрана слідчими Служби безпеки України, дозволила притягнути до відповідальності ще одного колаборанта, який на період окупації Харківщини приєднався до створеного агресором місцевого "управління мвс", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Так, колаборант, у лавах загарбницького органу допомагав російським окупантам проводити каральні рейди проти мирних жителів захопленого на той час Куп’янська.

Тоді людей просто хапали на вулицях або вдиралися до їхніх помешкань і викрадали. Здебільшого рашисти відвозили потерпілих до місцевої катівні, звідки деякі вже не поверталися, зазначили в СБУ

"Співробітники СБУ затримали зловмисника восени 2022 року у ході стабілізаційних заходів на звільнених територіях області.

На підставі доказів української спецслужби суд визнав його винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) і призначив 13 років тюремного ув’язнення", - ідеться повідомленні.

Зловмисником виявився 37-річний місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників.

Під час тимчасової окупації Куп’янська він добровільно погодився стати "патрульним" у складі місцевої "філії мвс рф".

"На цій посаді він "наводив" рашистів на місця перебування учасників руху опору і брав участь у їх викраденні та розграбуванні майна.

За свої злочини колаборант щомісяця отримував від агресора "зарплату" у розмірі 40 тис. руб", - додали в СБУ.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР повідомило про підозру 22 колаборантам з Луганщини та Херсонщини

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Камчатці почав вивергатися найбільший вулкан Євразії

     • 1042920 переглядiв

    Samsung Galaxy S22 - ідеальний смартфон із гідним функціоналом

     • 1030348 переглядiв