ukenru
vidpovid-milovanovu-uksrpirt-splativ-10-mln-grn-podatku-na-pributok-minulogo-roku

Відповідь Милованову: "Уксрпирт" сплатив 10 млн грн податку на прибуток минулого року

 • 7274 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Минулого року державне підприємство “Укрспирт” сплатило податок на прибуток обсягом майже 10 млн грн. Про це повідомила профспілка “Укрспирту”, коментуючи заяви влади про відсутність таких платежів, передає УНН.

“За результатом 2018 року ДП "Укрспирт" сплатив податок на прибуток у розмірі 9 738 000 грн. Загалом у минулому році надходження у бюджети всіх рівнів від ДП "Укрспирт" склали 389 824 000 грн, у тому числі 89 443 000 у місцеві бюджети”, - зазначили у профспілці.

Цього року сплата податку на прибуток, як і інших податків, жодним чином не пов’язана з проведенням нинішнього аудиту в ДП “Укрспирт” або так званою реформою спиртової галузі, як це повідомили деякі ЗМІ з посиланням на міністра розвитку економіки Тимофія Милованова, зазначили у профспілці.

Нагадаємо, Милованов у Facebook повідомив, що “Укрспирт” після аудиту сплатив перші платежі: 1,7 млн грн - податку на прибуток за ІІІ квартал та 2,5 млн грн дивідендів.

Раніше Юлія Ковалів - заступниця керівника Офісу Президента та за сумісництвом співавтор законопроекту Президента Володимира Зеленського про демонополізацію спиртової галузі - заявила, що “Укрспирт” взагалі не сплачує податок на прибуток.

Ініціативу демонополізувати спиртову галузь країни в Офісі Президента пояснюють наміром заробити на цьому від 5 до 10 млрд грн.

Але на запит УНН в Офісі Президента зізналися, що економічних розрахунків наслідків демонополізації ДП “Укрспирт” влада не проводила, а актуальність і можливий позитивний ефект від реалізації законопроекту визначали на підставі інформації, отриманої з відкритих джерел

Українські Національні Новини

Економіка