ukenru
vidatki-derzhbyudzhetu-na-zabezpechennya-diyalnosti-sudiv-zbilshili-na-piv-milyarda-griven

Видатки Держбюджету на забезпечення діяльності судів збільшили на пів мільярда гривень

 • 19677 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Верховна Рада на засіданні у четвер ухвалила в другому читанні проект закону № 5304 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами. Рішення підтримав 301 народний депутат, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, документом пропонується внести зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік", передбачивши за загальним фондом державного бюджету збільшення для Державної судової адміністрації України видатків за програмою "Здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ правосуддя" на 600 млн грн та зменшення для Міністерства молоді та спорту видатків на ту саму суму за програмою "Підготовка та участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх".

Зокрема, передбачено збільшення видатків для апеляційних загальних судів – на 37 млн 89 тис. грн, апеляційних господарських судів – на 7 млн 649,5 тис. грн, апеляційних адміністративних судів – на 10 млн 377,1 тис. грн, територіальних управлінь ДСА та місцевих судів – на 544 млн 884,4 тис. грн.

Що було раніше

У квітні Верховна Рада підтримала у першому читанні проект закону № 5304 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами. Рішення підтримав 271 народний депутат.

Українські Національні Новини

Політика