vibukh-u-shevchenkivskomu-sudi-khronologiya-podiy-ta-nayvazhlivishi-zayavi-glavi-mvs

Вибух у Шевченківському суді: хронологія подій та найважливіші заяви глави МВС

 • 604029 переглядiв

Цитата

"О 17:20 ми отримали повідомлення від жителів сусіднього будинку про вибух. Одразу були підняті відповідні служби: Національна поліція, служби безпеки, а також сили спецназу. Ми провели дуже швидку евакуацію всіх громадян, що знаходилися в суді й неподалік", - сказав очільник МВС.

Деталі

За його словами, попередньо зловмисником є Ігор Гуменюк, якого підозрюють у скоєнні тяжкого злочину у 2015 році, внаслідок якого загинуло чотири військовослужбовці Нацгвардії. Сьогодні фігуранта справи привезли на чергове засідання суду, яке тривало близько двох годин.

"Після закінчення засідання пан Гуменюк спочатку закрився в туалеті. Після цього привідкрив двері й викинув по караулу невідомий пристрій. Попередньо, таких вибухів було два", - зазначив Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МВС: вибух у Шевченківському суд, попередньо, влаштував Ігор Гуменюк

Міністр розповів, що після цього Гуменюк намагався несанкціоновано покинути залу суду. Тоді начальником караулу, що знаходився на вулиці, здійснив попереджувальний постріл у повітря. Зловмисник повернувся назад і закрив за собою двері. Коли Гуменюк повернувся до приміщення суду, продовжив очільник МВС, то забарикадувався в окремому приміщенні, а працівники Корпусу оперативно-раптової дії міста Києва намагалися його деблокувати.

"Звичайно, перед цим вони намагалися провести переговори. Він не йшов на будь-який контакт. Після того, як були заблоковані двері у приміщення, ще один вибухо-небезпечний предмет був кинутий у працівників поліції. Їх життя лише врятували щити, які були перед ними", - поінформував Клименко.

Він додав, що сам Гуменюк попередньо загинув від вибухового пристрою. Зараз на місці працюють вибухотехніки для того, щоб переконатися, що на місці злочину відсутні будь-які вибухові предмети або пристрої. Унаслідок інциденту поранені два працівники КОРДу, які штурмували зловмисника, коли той забарикадувався. За інформацією міністра, вони отримали поранення кінцівок і наразі знаходяться у лікувальних закладах, їх життю нічого не загрожує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у Шевченківському суді: попередньо, постраждали двоє правоохоронців

"Відкриті кримінальні провадження. Це посягання на життя працівника правоохоронних органів та посягання на втечу з-під варти суду. Зараз працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти і згодом ми матимемо повну картину того, що сталося", - підсумував він.

Раніше

Т.в.о. Голови Національної поліції України Іван Вигівський повідомив, що зловмисник загинув, коли підірвав вибуховий пристрій під час штурму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура про вибух у Шевченківському суді: обвинувачений вчинив спробу втечі, а потім зачинився в конвойному приміщенні

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі