ukenru
veterany-vinnychchyny-otrymaiut-1-mln-hrn-na-vlasnu-spravu

Ветерани Вінниччини отримають 1 млн грн на власну справу

 • 53310 переглядiв

Десять ветеранських бізнес-ініціатив у Вінницькій області, серед яких ветеринарна аптека, борцівський клуб, теплиця та кав'ярні, отримають до 100 000 гривень грантового фінансування на загальну суму 1 мільйон гривень у рамках конкурсу "Підтримка мікропідприємництва ветеранів війни та членів їхніх сімей", організованого Благодійним фондом "МХП-Громаді".

Ветеринарна аптека, спортивний гурток з греко-римської боротьби, сімейна теплиця — ці та інші бізнеси відкриють або масштабують у громадх ветерани та ветеранки, а також їхні родини у межах конкурсу бізнес-ідей "Підтримка мікропідприємництва ветеранів війни та їхніх родин: від ідеї до реалізації на Вінниччині", передає УНН.

Незалежні експерти обрали 10 проєктів-переможців серед 60 поданих заявок. На реалізацію кожної ініціативи буде спрямовано до 100 тис. грн грантових коштів. Загальний бюджет конкурсу становить 1 млн грн. 

"Ми сподіваємося, що власна справа, на яку ветерани отримають грантове підсилення від проєкту, змусить людей не лише бути більш активними та спроможними, а й поверне до повноцінного життя в їхніх селах та містечках. А в найближчому майбутньому допоможе у формуванні проактивного бізнес-ком’юніті  на місцях", — каже Мар’яна Нарожна, координаторка проєкту. 

БФ "МХП-Громаді" спільно зі своїм стратегічним партнером компанією МХП підтримують розвиток ветеранського бізнесу в громадах у межах програми "МХП Поруч" — це індивідуальний супровід та комплексна підтримка військових, ветеранів, їхніх родин та тих, хто чекає близьких з війни. 

"Сьогодні дуже важливо зберегти наповнення місцевих бюджетів, завдяки яким громади можуть розвиватися. Проєкт дає Вінниччині нові джерела надходження коштів, а згодом і створення нових робочих місць. Це важливо не тільки для громад, а й для самих власників бізнесу, бо вони розвиваються як свідомі підприємці, які вболівають за країну, а тому працюють прозоро", —  розповідає Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду "МХП-Громаді": 

Протягом усього терміну реалізації проєкту переможці зможуть отримати менторську підтримку експертів щодо старту, ведення чи розвитку власного бізнесу. 

Перелік переможців конкурсу бізнес-ідей "Підтримка мікропідприємництва ветеранів війни та їхніх родин: від ідеї до реалізації на Вінниччині": 

  • “Спортивний гурток з греко-римської боротьби “Олімп” (Вікторія Коваль, м. Могилів-Подільський);
  • “Сімейна теплиця, вирощування овочів та зелені в теплиці на продаж” (Василь Бобрик, м. Ладижин);
  • “Кав'ярня-маф “The History of the Brave/ Історія відважних” (Андрій Мельник, м. Вінниця);
  • “Створення лінії для виготовлення піци та шаурми в діючому магазині-кафе” (Володимир Бессараб, смт Тростянець);
  • “Тепличні квіти” (Неллі Безсінна, с. Краснопілка);
  • “Вишию мрію” (Юлія Озімовська, м. Могилів-Подільський);
  • “Вантажні перевезення причепом-зерновозом” (Денис Бровко, с. Мазурівка);
  • “Розширення діяльності СТО AVTODOC” (Олександр Вінніцький, смт Вапнярка);
  • “Кав'ярня” (В’ячеслав Полюга, м. Ладижин).

Проєкт реалізовується ГО "Соціальний центр Вінниччини" спільно з Українським ветеранським фондом Мінветеранів за підтримки Фонду "МХП-Громаді" у межах комплексної програми реінтеграції військових та ветеранів "МХП Поруч".