ukenru
vcheni-rozpovili-pro-korist-vina-dlya-diabetikiv

Вчені розповіли про користь вина для діабетиків

 • 14061 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Людям з цукровим діабетом другого типу корисно пити вино. Головне - вживати напій усвідомлено і дотримуватися при цьому дієти. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Бен-Гуріона (Ізраїль), передає УНН з посиланням на американський журнал Science.

Так, фахівці впевнені, що помірне споживання вина не тільки не шкодить діабетикам, а й несе певну користь для їх здоров'я. Робити це потрібно усвідомлено і регулярно консультуватися про стан з лікарем, уточнюють вчені.

Йдеться про пацієнтів з цукровим діабетом другого типу. Основа таких рекомендацій - дворічне дослідження, в якому взяли участь 224 пацієнта, які раніше не вживали вино.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український бренд випустив винний напій Fragolino

Вони вибірково пили червоне і біле вино або мінеральну воду, одночасно дотримуючись середземноморської дієти.

У підсумку команда прийшла до двох ключових висновків. По-перше, помірне споживання вина уповільнювало прогресування атеросклерозу у діабетиків.

По-друге, у випробовуваних були зафіксовані стабільні показники варіабельності серцевого ритму - це фізичне явище асоційоване з ризиком серцево-судинних захворювань і смертністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Koktebel увійшов в топ-5 найбільш відомих вітчизняних брендів вина

Були зафіксовані зміни в показниках холестерину, які відрізнялися у жінок і чоловіків. Так, у жінок, які пили тільки червоне вино, значно підвищився рівень ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ), так званого хорошого холестерину. У чоловіків такого ефекту не спостерігалося.

Автори вважають, що отримані результати дозволять переглянути деякі національні рекомендації щодо помірного споживання вина для діабетиків.

Як повідомляв УНН, ігристі вина стають все більш популярними. Екперти прогнозують подальше зростання ринку.

Українські Національні Новини

Суспільство