vaks-prodovzhuye-rozglyadati-energetichnu-spravu-kryuchkova-surkisiv

ВАКС продовжує розглядати енергетичну справу "Крючкова-Суркісів"

 • 11226 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Сьогодні, 29 вересня, Вищий антикорупційний суд провів чергове засідання по справі колишнього народного депутата, ексголови правління Холдингової компанії “Енергомережі” Дмитра Крючкова щодо заволодіння 346,22 млн грн ПАТ “Запоріжжяобленерго”, передає УНН із посиланням на дані Єдиного реєстру судових рішень.

За версією слідства, Крючков і колишній в.о. генерального директора ВАТ “Запоріжжяобленерго” Ігор Корніленко причетні до схеми, за якою споживачі замість того, щоб платити за електричну енергію фактичному постачальнику — ПАТ “Запоріжжяобленерго”, перераховували кошти посереднику ПрАТ “ХК “Енергомережі”. А вже посередник повинен був розрахуватися з енергопостачальником.

Однак, за результатами такого посередництва споживачі оплатили для ПрАТ “ХК “Енергомережі” більш ніж 196,82 млн грн, а те, в свою чергу, перерахувало для ПАТ “Запоріжжяобленерго” 1,7 млн грн замість очікуваних 346,22 млн грн. Таким чином, підозрювані заволодів 346 млн грн ПАТ “Запоріжжяобленерго”, вважають детективи.

Справа слухається у Вищому антикорупційному суді, її розгляд, за даними розкладу роботи суду, сьогодніше засідання тривало з 13.00.

Нагадаємо, найгучнішу енергетичну справу про схеми “Енергомережі” і обленерго Суркісів хочуть повернути НАБУ.

Такий анонс, принаймні, зробив сам підозрюваний Крючков.

Останній, в рамках провадження НАБУ, був екстрадований в Україну з Німеччини, а також був фігурантом журналістських розслідувань про корупцію і виведення коштів зі сфери енергетики. Крім Крючкова, в цих розслідуваннях також фігурують Григорій і Ігор Суркіси та Ігор Кононенко.

За даними НАБУ, загальний збиток державі, завданий діяльністю “Енергомережі” досягає 1,4 млрд грн.

Самого Крючкова у ЗМІ називають “людиною Суркісів”.

Останніх в рамках провадження НАБУ було допитано, проте статусів підозрюваних вони поки не отримали.

Як повідомляв УНН, документи, вилучені в офісах “Динамо” (по вул. Грушевського) суд визнав такими, що “відносяться” до кримінального провадження “Енергомережі”.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Експерти очікують кадрової реорганізації "Укрзалізниці"

     • 13571 переглядiв

    Мобільний рекрутер: МХП Косюка шукає робітників в райцентрах

     • 16629 переглядiв

    Мінцифри запустило тестування нових послуг онлайн

     • 13021 переглядiв

    Жінки у політиці та в парламентах світу: рейтинг країн

     • 14783 переглядiв