vaks-dozvolyv-spetsrozsliduvannia-u-spravi-shchodo-eks-dyrektora-ukrspetseksportu-pavla-bukina-ta-syna-eks-chynovnyka-rnbo-ihoria-hladkovskoho

ВАКС дозволив спецрозслідування у справі щодо екс-директора "Укрспецекспорту" Павла Букіна та сина екс-чиновника РНБО Ігоря Гладковського

 • 107268 переглядiв

ВАКС розпочав спеціальне досудове розслідування щодо колишнього директора "Укрспецекспорту" та сина екс-чиновника РНБО за фактом завдання збитків на суму майже 13 мільйонів гривень.

ВАКС дозволив спецрозслідування стосовно колишнього директора ДК "Укрспецекспорт" і сина експосадовця РНБО.  Як стало відомо УНН з власних джерел, мова про ексгендиректора державного концерну Укроборонпром та дочірнього підприємства Укрспецекспорт Павла Букіна та Гладковського-молодшого. Відповідне рішення слідчий суддя ВАКС виніс ще 14 грудня, однак стало відомо про це лише сьогодні, передає УНН.

14 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього генерального директора ДК "Укрспецекспорт" та особи, близький родич якої обіймав посаду в Раді національної безпеки і оборони України, злочинні дії яких завдали ДК "Укрспецекспорт" (що входить до сфери управління державного концерну "Укроборонпром") збитків на майже 13 млн грн.

– повідомили у САП.

Деталі

За даними прокурорів САП це судове рішення дає можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваних, яких оголошено у міжнародний розшук, та скерувати справу до ВАКС для розгляду по суті.

У САП додали, що дії колишнього генерального директора ДК "Укрспецекспорт" кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Дії іншого фігуранта кваліфіковані за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України - організація вищевказаного зловживання.

Нагадаємо

6 жовтня гендиректору одного з підприємств концерну "Укроборонпром" Павлу Букіну та сину експершого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорю повідомили про підозру в організації та вчиненні зловживання службовим становищем, що спричинило збитки державі на суму майже 13 млн грн.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна оштрафувала оператора PornHub на 5 543 доларів

     • 37684 переглядiв