ukenru
v-ukrayini-vikrito-pidgotovku-teroristichnoyi-grupi

В Україні викрито підготовку терористичної групи

 • 11758 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Співробітниками СБУ зі складу Об’єднаних сил викрито підготовку терористичного угрупування та затримано чоловіка, який причетний до цього угрупування. Про це повідомив на брифінгу представник прес-центру Об’єднаних сил Олексій Жуганов, передає УНН.

“Під час оперативних заходів, що проводились протягом серпня 2018 – січня 2019, було задокументовано факти придбання громадянином К бойових гранат та 11 пістолетів ПМ на загальну суму 5250 доларів США, збуту ним наркотичних засобів (амфетаміну) масою 11 грам на загальну суму 5000 грн, а також передачі 600 доларів США залегендованому співробітнику слідчих органів, який мав нанести третій особі тяжкі тілесні ушкодження”, - йдеться у повідомленні.

Сьогодні, за даними прес-центру, цього зловмисника було затримано під час придбання чергових трьох пістолетів ПМ.

Правоохоронці встановили, що цей громадянин К. діяв за попередньою змовою з невстановленими на даний час особами та узгоджував свої дії з співробітниками ФСБ РФ (з дислокацією в АР Крим), маючи на меті силову підтримку опозиційних політичних об’єднань шляхом вчинення терористичних актів та масових заворушень на території України під час проведення президентських виборів в Україні.

Наразі правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, а також обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта справи. За результатами їх проведення буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, у "ДНР" двоє окупантів під наркотиками отруїлися чадним газом у бліндажі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП