v-ukrayini-vikrili-shakhrayskiy-koltsentr-yakiy-ocholyuvav-eksministr-zakordonnikh-sprav-dnr

В Україні викрили шахрайський колцентр, який очолював "ексміністр закордонних справ днр"

 • 44134 переглядiв

Цитата

“В ході досудового розслідування слідчі поліції встановили, що організатором злочинної групи є мешканець тимчасово окупованої території Донецької області, який у квітні 2014 року обіймав посаду міністра закордонних справ так званої донецької народної республіки. Осередки його злочинного угруповання діяли в рф, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також в деяких інших регіонах України”, — розповіли в Нацполіції.

Деталі

Під виглядом співробітників служби безпеки провідних українських банків зловмисники телефонували громадянам, втручались в їхній мобільний банкінг та переказували гроші потерпілих на банківські рахунки підставних осіб, міжнародні криптовалютні біржі та рахунки азартних ігрових платформ.

У відомстві додали, що злочинці діяли на території України з серпня 2022 по листопад 2023 року. Поліцейські встановлюють всіх потерпілих громадян, сума завданих збитків може перевищувати 100 мільйонів гривень.

Доповнення

Правоохоронці здійснили масштабну операцію в шести областях України, під час якої було проведено 38 санкціонованих обшуків і задокументовано злочинну діяльність злочинної групи.

Шести фігурантам було повідомлено про підозру за шахрайство та крадіжки, вчинені організованою групою осіб (ч. 4 ст. 190 та ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України). Чотирьом з них обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, інші два фігуранти, які переховуються за кордоном, оголошені в міжнародний розшук.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До рф заблокували канал постачання мікросхем для "шахедів" з Нідерландів - поліція

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ЦАХАЛ заявив, що Ізраїль взяв під контроль порт в Газі

     • 29378 переглядiв

    ССО показали, як за допомогою HIMARS нищать екіпаж ворожого дрона

     • 105167 переглядiв