ukenru
v-ukrayini-vikrili-mashtabnu-skhemu-prodazhu-vikradenikh-v-yes-elitnikh-avtomobiliv

В Україні викрили маштабну схему продажу викрадених в ЄС елітних автомобілів

 • 17811 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. В Україні викрито схему продажу елітних автомобілів, викрадених в ЄС, яка завдала збитків на понад 4 млн євро. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"За версією слідства, учасники злочинної організації оформляли на себе та на підставних осіб договори лізингу на автомобілі еліт-класу. Серед таких осіб були представники приватних українських та іноземних підприємців на території країн Євросоюзу (Республіка Польща, Королівство Нідерландів, Чеська Республіка та інші)", - йдеться в повідомленні.

Так, вказані особи, ймовірно, використовуючи корумповані зв’язки у правоохоронних органах, перевозили ці автомобілі через митний контроль та реєстрували у сервісних центрах МВС України, де отримували свідоцтва і державні номерні знаки. В подальшому вказані автомобілі реалізовували.

"Починаючи з 2017 року, вказані особи ошукали десятки закордонних організацій. Не отримуючи виплат по лізингу, дані організації повідомили правоохоронні органи, після чого автомобілі було оголошено у міжнародний розшук. За такою схемою налічується 56 епізодів, в результаті чого завдано збитків на понад 4 млн євро", - повідомили в Офісі Генпрокурора.

Також, в рамках розслідування вказаного кримінального провадження проведено понад 80 санкціонованих обшуків у Києві, Львові, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Львівській, Київській, Одеській, Рівненській та Херсонській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині затримали викрадачів елітних автівок

"Під час обшуків правоохоронці вилучили документацію, банківські картки, 10 автомобілів еліт-класу, велику кількість номерних державних знаків, готівки, зброї, набоїв та наркотики. Крім того, вилучено по кілька закордонних паспортів та водійські посвідчення іншої держави, очевидно з підробленими персональними даними", - йдеться в повідомленні пресслужби.

В результаті, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру шести особам у створенні злочинної організації та незаконному заволодінні транспортними засобами (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч.3 ст. 289 КК України).

Окрім того, наразі перевіряється причетність до протиправної діяльності викритого угруповання співробітників правоохоронних органів, які могли бути їхніми спільниками.

Нагадаємо, правоохоронці ліквідували міжрегіональне організоване угруповання, яке спеціалізувалось на заволодінні елітними автомобілями з використанням спеціальних технічних засобів по всій території України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП