ukenru
v-ukrayini-proponuyut-davati-groshi-za-donesennya-na-porushennya-pdr-cherez-diyu

В Україні пропонують давати гроші за "донесення" на порушення ПДР через "Дію"

 • 39583 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Група народних депутатів, зокрема, і з фракції “Слуга народу”, зареєстрували у парламенті законопроект, який дає право "сповіщати" про порушення правил дорожнього руху і отримувати за це гроші, передає УНН.

Деталі

Зокрема, законопроектом № 5798 про “посилення ролі суспільства у контролі безпеки дорожнього руху" пропонується ввести нове визначення – "сповіщувач".

Законопроект передбачає, що кожен громадянин зможе анонімно повідомляти про порушення правил дорожнього руху та отримати за це грошову винагороду. Пропонується встановити розмір винагороди на рівні 10% від суми штрафу, який заплатить порушник.

Наголошується, що для заявників, які будуть надсилати штучно створені або відео/фото, буде встановлено кримінальну відповідальність.

Фіксувати порушення можна буде за допомогою смартфонів або планшетів із застосуванням спеціальної програми. Попередньо, ідентифікація заявника буде здійснюватися через "Дію".

Як заявив один з ініціаторів законопроекту, депутат від “Слуги народу” Денис Маслов у Facebook, цей механізм “дозволить карати порушників у декілька кліків”.

Цитата:

“Ми хочемо запровадити механізм, який дозволить карати порушника у кілька кліків. Для цього потрібен лише телефон/планшет з камерою та спеціальний застосунок. Мобільний пристрій та додаток фіксує, ви ж, по можливості, надсилаєте дані до поліції. Це ефективніше, ніж камери на дорогах. Погодьтеся, не можна охопити ними кожен сантиметр країни”, - заявив Маслов.

Додамо

В Україні 1 червня 2020 року офіційно запустили систему автоматичної фото- та відеофіксації дорожнього руху. За час роботи системи автоматичної фотовідеофіксації кількість правопорушень на дорогах зменшилася у 8 разів. Проект фотовідеофіксації порушень ПДР запроваджено в Києві, Київській, Львівській та Миколаївській областях.

У червні заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у МВС розробляють законопроект, згідно з яким водії самостійно зможуть фіксувати порушення правил дорожнього руху у додатку “Дія”, які будуть допущені іншими водіями.

Українські Національні Новини

Суспільство