v-ukraini-u-berezni-vid-obstriliv-rf-zahynuly-abo-buly-poraneni-shchonaimenshe-604-tsyvilnykh-oon

В Україні у березні від обстрілів рф загинули або були поранені щонайменше 604 цивільних - ООН

 • 42915 переглядiв

За даними Моніторингової місії ООН з прав людини, у березні 2024 року внаслідок російських обстрілів в Україні загинули або були поранені щонайменше 604 цивільних, що на 20% більше, ніж у лютому.

За даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні в березні 2024 року  загинули або були поранені внаслідок війни щонайменше 604 цивільних - це на 20 відсотків більше порівняно з лютим 2024 року. Про це УНН повідомляє із посиланням на звіт місії. 

Березневе зростання кількості жертв серед цивільного населення було спричинене головним чином атаками російських збройних сил з використанням ракет і боєприпасів по всій території України та посиленням повітряних бомбардувань поблизу лінії фронту

- йдеться у звіті моніторингової місії ООН.

За даними ООН, у березні внаслідок війни було вбито або поранено щонайменше 57 дітей, що вдвічі більше, ніж у лютому. Діти постраждали, зокрема, через частіші випадками застосування рф керованих і некерованих авіабомб.

За даними ООН, від мін і вибухонебезпечних предметів  загинули й дістали поранення щонайменше 28 цивільних, зокрема 7 сільськогосподарських робітників. Як визначається, початок весняного сільськогосподарського сезону підвищив ризик для фермерів, які почали обробляти землю.

"У березні 2024 року внаслідок великомасштабних скоординованих атак на найважливіші об'єкти інфраструктури було знищено або пошкоджено щонайменше 20 енергетичних об'єктів по всій країні, що тимчасово порушило доступ до електрики для мільйонів людей у великих містах і сільських районах. У деяких районах також було порушено водопостачання", - наголосили в ООН. 

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Моніторингова місія зафіксувала 10810 вбитих і 20556 поранених цивільних.

Модель трибуналу для притягнення путіна до відповідальності за війну в Україні погодять цього року - Костін13.03.24, 20:12

Популярні

Новини по темі

Німеччина відправила в Україну близько 400 генераторів

 • 21935 переглядiв