v-ukraini-sudytymut-rosiisku-spivachku-yuliiu-chycherinu-yaka-pidtrymuie-vtorhnennia-rf

В Україні судитимуть російську співачку юлію чичеріну, яка підтримує вторгнення рф

 • 23443 переглядiв

Прокурори Офісу генерального прокурора направили до суду обвинувальний акт стосовно російської співачки та пропагандистки Юлії Чичеріної, яка підтримує збройну агресію рф проти України.

До суду скерували обвинувальний акт щодо російської співачки та пропагандистки юлії чичеріної, яка підтримує збройну агресію рф проти України. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає УНН.

Деталі 

Їй інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконне перетинання державного кордону, публічну наругу над Державним Прапором України, пропаганду війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 1, 3 ст. 110, ч. 1, 2 ст. 332-2, ч. 1 ст. 338, ст. 436, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України)

- резюмували в офісі генпрокурора.

У відомстві додають, що росіянка ще з 2014 року  почала активно підтримувати загарбницькі дії РФ і демонструвати таку підтримку широкій аудиторії.

Зокрема, як відома російська рок-співачка, музикантка та акторка, яка має велику кількість прихильників, вона використовувала свою популярність для виправдовування збройної агресії рф проти України. Вона натомість представляла таку агресію як внутрішній громадянський конфлікт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російському "політологу" міхеєву, який закликав до знищення міста Суми, повідомили про підозру

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні проводило ГСУ СБУ. Оперативний супровід - ДЗНД СБУ.

Доповнення 

У Офісі генпрокурора зауважили, що разом із невстановленими військовослужбовцями рф, учасниками незаконних збройних формувань, а також посадовими особами окупованих територій України вона організовувала та проводила концерти, давала інтерв’ю для медіа. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 років за ґратами отримав колаборант з Харківщини

Під час масових заходів публічно закликала до агресивної війни та вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Крім того, артистка прибула до Запорізької області для підтримки військовослужбовців рф. Там, разом з окупантами вона зняла з даху будівлі мерії Енергодара український прапор.

Нагадаємо

За матеріалами Служби безпеки заочний термін ув’язнення отримала колаборантка Юлія Лозанова (більш відома під псевдонімом Юлія Вітязєва), яка наразі переховується в росії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеолога "денацифікації" України Гаспаряна заочно засудили до 10 років за ґратами

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі