ukenru
v-ukraini-rozrobliaiut-zakonodavstvo-dlia-pozbavlennia-zvan-artystiv

В Україні розробляють законодавство для позбавлення звань артистів

 • 25811 переглядiв

В Україні розробляють законодавство, яке дозволять позбавляти почесного звання артиста осіб на підставі вироку суду.

В Україні є два робочі законопроєкти, які б дозволили позбавляти почесних звань артистів. Про це розповів голова комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв в ефірі телемарафону ввечері 19 березня, пише УНН.

Деталі

"У нас є два робочі закони, один - наш, він простий", - сказав Потураєв.

Так, один із законопроектів, з його слів, - авторства нардепів Микити Потураєва та Володимира В'ятровича.

"Санкції не позбавляють, треба мати законодавство, яке чітко каже, що от є вирок суду... і це автоматично позбавляє. Президенту залишається тільки підписати указ", - зазначив Потураєв.

Він повторив, що "наш закон дуже простий, дуже прозорий, абсолютно, з чітким критерієм". "Критерій один - якщо суд виносить вирок у державній зраді, по всьому спектру залучених, які пов'язані з державною зрадою, багато статей,.. є подання, щоб президент був поінформований, видав указ,.. і така людина позбавляється звання", - розповів Потураєв.

"Ідеться про позбавлення звань народного артиста, заслуженого артиста України тих людей, які звинувачені, зокрема, у статтях Кримінального кодексу державної зради, колабораціонізму і так далі, і які доведені в суді, власне", - додав В'ятрович.

кремль змушує артистів в росії відкрито підтримувати війну в Україні - британська розвідка19.02.24, 11:52 • [views_0]

Юлія Шрамко

Політика