v-ukraini-planuiut-stvoryty-mizhnarodnyi-informatsiinyi-tsentr-z-nezakonnoho-obihu-zbroi

В Україні планують створити Міжнародний інформаційний центр з незаконного обігу зброї

 • 27468 переглядiв

Україна створює міжнародний інформаційний центр по боротьбі з незаконним обігом зброї із залученням поліції ЄС для швидкого обміну інформацією.

В Україні заплановано створення Міжнародного інформаційного центру з незаконного обігу зброї, куди будуть входити представники поліції різних країн ЄС для оперативного обміну інформацією щодо обігу зброї, як легальної, так і не легальної. Про це повідомив начальник Департаменту карного розшуку НПУ, генерал поліції третього рангу Вадим Дзюбинський під час обговорення дослідження "Чорний ринок зброї", передає кореспондент УНН.

З початку повномасштабного вторгнення ми постійно бачимо намагання росії вкидувати фейки щодо незаконного обігу зброї й України, як чорного ринку зброї у світі 

- сказав Дзюбинський.

Він зазначив, що є зріст незаконного обігу зброї в середині держави й це зумовлено війною.

"Але я запевняю, що ми постійно у тісній співпраці з правоохоронними органами майже всіх європейських держав, з Європолом, з міжнародними організаціями, які опікуються незаконним обігом зброї. Ми постійно з ними проводимо спільні зустрічі, заходи, в тому числі заплановано створення в Україні Міжнародного інформаційного центру з незаконного обігу зброї куди будуть входити представники поліції різних країн ЄС для оперативного обміну інформацією щодо обігу зброї, як легального, так і не легального", - розповів Дзюбинськи.

Доповнення

росія створює стратегічний наратив, що Україна в принципі є "чорним ринком" та нібито ненадійним партнером. У цьому плані Київ має працювати якомога більше, тому що цей наратив рф буде далі розвивати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише стереотипи та підміна понять: якими інструментами користується російська пропаганда на прикладах пояснив експерт-психолог КНДІСЕ

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли селище на Херсонщині: загинула жінка

     • 27178 переглядiв