v-ukraini-onovliuiut-formu-kvytka-na-avtobusy-osnovni-zminy

В Україні оновлюють форму квитка на автобуси: основні зміни

 • 13657 переглядiв

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури оновлює форму квитка на автобусні маршрути. Зміни набудуть чинності 19 жовтня, скасовуючи вимоги до кольору та розміру квитка, але зберігаючи обов'язкові реквізити.

В Україні оновлюють форму квитка на автобуси, повідомили у п'ятницю у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, пише УНН.

Деталі

"Змінено форму квитка на автобусні маршрути. Тепер квиток може бути довільної форми, головне - щоб були відображені основні атрибути, яких потребують пасажири та які вимагає профільне законодавство", - зазначили у міністерстві з посиланням на відповідний наказ

Чинності зміни набирають через три місяці з дня офіційної публікації – тобто 19 жовтня. "За цей час перевізники зможуть підготуватися до використання оновленої форми квитка", - зауважили у відомстві.

"Наступний крок – це затвердити технічні вимоги до автоматизованих систем обліку оплати проїзду таким чином, щоб вони були сумісними одна з одною. Для цього ми маємо провести детальний скринінг таких систем, що вже працюють в регіонах, та напрацювати оптимальну модель для використання органами місцевого самоврядування та перевізниками", – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Як повідомляється, серед основних змін:

  • скасовано норму щодо кольору та розміру квитка, тарифних зон, залежно від виду сполучення. Тепер не має значення, якого кольору та розміру буде квиток – головне наявність обов’язкових елементів; 
  • визначено обов’язкові реквізити – це інформація про маршрут, вартість проїзду, реєстраційний номер квитка, час та дату відправлення і прибуття рейсу, інформація про перевізника та оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду (у разі її запровадження), дані про страхування. Також серед обов’язкових реквізитів - строк/термін дії квитка, якщо на маршруті діє автоматизована система обліку оплати проїзду; 
  • врегульовано поняття форми електронного квитка у відповідності з чинним законом, що набув чинності 28 червня. Також, оновлений наказ визначає, що електронний квиток може бути на телефоні чи будь-якому іншому цифровому гаджеті та є рівноцінним надрукованому квитку.

Е-квитки на громадський транспорт закріпили у законодавстві05.06.24, 14:16

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Стармер заявив, що Британія "подвоїть" підтримку України

     • 28618 переглядiв