v-ukraini-odna-liudyna-postrazhdala-vid-ukusu-otruinoho-karakurta-a-rosiiany-vzhe-rozghaniaiut-feiky-pro-nashestia-pavukiv

В Україні одна людина постраждала від укусу отруйного каракурта, а росіяни вже розганяють фейки про нашестя павуків

 • 12782 переглядiв

На Одещині чоловік постраждав від укусу отруйного павука каракурта і отримує медичну допомогу. МОЗ спростовує чутки про масові укуси та летальні випадки, пов'язані з активізацією павуків через аномальну спеку.

Цього літа під час аномальної спеки в Україні активізувалися павуки, в тому числі отруйні. Зафіксовано випадок укусу каракурта на Одещині, після якого чоловіку знадобилася медична допомога, але летальних випадків не було. Про це повідомив Центр протидії дезінформації з посиланням на МОЗ, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що за даними МОЗ, про масові звернення по меддопомогу у звʼязку з укусами не йдеться. У липні зареєстровано випадок укусу отруйного павука каракурта, після якого постраждалий житель Одещини звернувся до медиків. Він перебуває в лікарні та отримує необхідну допомогу, його стан стабільний.

У МОЗ також наголосили, що через аномальну цьогорічну спеку в Україні й справді активізувалися павуки, та летальних випадків немає. У разі укусу рекомендовано одразу звернутися до медиків. Важливо пам’ятати, що укуси найотруйнішого павука України здебільшого не призводять до летальних наслідків

- йдеться у повідомленні.

Водночас, у Центрі протидії зазначають, що російська пропаганда намагається розповсюдити фейки про масові укуси людей павуками: нібито зафіксовано вже кілька смертей та багато людей перебувають у лікарнях, але це не відповідає дійсності.

Нагадаємо

Загрозливі для життя ускладнення після укусу павука каракурта можуть бути в людей, які мають схильність до алергічних реакцій, страждають якимись хронічними захворюваннями, чи бронхіальну астму. Проте гинуть через укус перш за все ті люди, які не звертаються за медичною допомогою.

На Львівщині через укус змії чоловік потрапив до лікарні28.05.24, 12:50

Анастасія Рябоконь

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Данія призупинила військову співпрацю з Грузією

     • 12522 переглядiв