v-ukraini-defitsyt-elektroenerhii-ukraintsiv-zaklykaiut-ekonomyty

В Україні дефіцит електроенергії, українців закликають економити

 • 20403 переглядiв

В енергосистемі України сьогодні зафіксовано дефіцит, який може збільшитися ввечері, повідомила НЕК "Укренерго" в середу, зазначивши, що шукає можливості для покриття дефіциту

В енергосистемі України сьогодні зафіксували дефіцит, на вечір можливе його збільшення, повідомила у середу НЕК "Укренерго", вказавши, що шукає можливості покриття дефіциту, передає УНН.

Сьогодні в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр "Укренерго" прогнозує, що у вечірні години він може збільшитися. Диспетчерський центр "Укренерго" шукає можливості покриття дефіциту

- повідомили в Укренерго.

Деталі

Як вказано, є три основні причини дефіциту:

- збільшення споживання через похолодання;

- підвищена аварійність блоків електростанцій;

- недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС.

"Закликаємо українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби. Не вмикайте одночасно потужні електропристрої, вимикайте світло в порожніх приміщеннях, перенесіть прання на нічні години", - закликали в НЕК.

Експорт/імпорт

Експорт, як повідомляється, сьогодні здійснювався у нічні години мінімального споживання до Словаччини та Румунії. Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється у денні та нічні години зі Словаччини, Румунії, Молдови.

Відключення

Учора ввечері було зафіксовано відключення дією захисту високовольтної лінії в центральному регіоні. Відключення споживачів не зафіксовано, тривають відновлювальні роботи.

Станом на ранок 22 листопада через бойові дії та з інших причин без світла залишається 427 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Запорізькій, Харківській областях. 

Доповнення

На українських АЕС днями було завершено ремонтні роботи, усі дев’ять атомних блоків почали виробляти електроенергію.

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС надав Україні ще 1,5 млрд євро макрофіну

     • 20182 переглядiв