ukenru
v-okupovanomu-krimu-povnistyu-zupinili-robotu-khimzavodu-titan-zmi

В окупованому Криму повністю зупинили роботу хімзаводу "Титан" - ЗМІ

 • 9898 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. На окупованому півострові завод “Кримський титан” повністю зупинив своє виробництво. Про це повідомив ТАСС підконтрольний окупантам глава адміністрації Армянська Василь Теліженко, передає УНН.

"Завод виконав свої зобов'язання, всі печі зупинені, як і планувалося, сьогодні", - сказав він.

Раніше жителі Армянська, розташованого на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їх будинках вкрилися іржею. Городяни припускають, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". Ще серед можливих причин - спалювання в непристосованих крематоріях затоплених уздовж узбережжя бочок. У зв'язку з цим в Криму почалася евакуація дітей.

Нагадаємо, 6 вересня роботу двох КПВВ на адмінмежі з Кримом - "Каланчак" і "Чаплинка" - тимчасово припинили через екологічну ситуацію. Їх робота буде припинена, поки не стихне ситуація з хімічними викидами. 37 прикордонників на адмінмежі з окупованим Кримом поскаржилися медикам на стан здоров'я. П'ятьох із них направили в Одесу для додаткового обстеження.

За даними розвідки, причиною потрапляння хімічних речовин в повітря на півночі Криму стало попадання в технологічні ємності снарядів під час навчань окупаційних військ РФ.

Українські Національні Новини

Суспільство