ukenru
v-okupovanomu-kipri-zayavili-scho-ne-potrebuyut-viyskovogo-kontingentu-oon

В окупованому Кіпрі заявили, що не потребують військового контингенту ООН

 • 9840 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Кіпр вже не потребує військового контингенту ООН з підтримання миру на острові. Про це сказав Анадолу віце-прем'єр і глава так званого МЗС частково визнаної Турецької Республіки Північного Кіпру (ТРПК) Кудрет Озерсай, передає УНН.

За його словами, ця структура ООН повинна бути перетворена в невійськову місію.

Він повідомив, що в рамках візиту до США зустрівся в Нью-Йорку з заступниками генсека ООН і представниками країн, які є постійними і непостійними членами Ради Безпеки організації.

Необхідно переглянути повноваження миротворчих сил ООН на Кіпрі, які знаходяться на острові з 1964 року, вважає Озерсай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кіпрі поновилися перевори про об'єднання острова

Це питання буде розглянуто в ООН в кінці січня, сказав прем'єр.

За його словами, миротворці ООН - показник статус-кво на Кіпрі.

"Кіпр більше не потребує військового контингенту ООН, який повинен бути перетворений в громадянську (невійськову - ред.) місію", - сказав Озерсай.

Довідка УНН: Кіпрський конфлікт - територіальний конфлікт між греко-кіпріотами і турко-кіпріотами по відношенню до острова Кіпр, який нині фактично є острівною державою Середземного моря.

Острів Кіпр залишається розділеним на дві частини з 1974 року, коли Туреччина вторглася на територію Кіпру у відповідь на спробу перевороту для об'єднання острова з Грецією. Острів розділився на самопроголошену Турецьку Республіку Північного Кіпру і визнану в світі Республіку Кіпр на півдні країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Р. Ердоган: Грецька сторона знову уникає кроків по Кіпру

Сееверний Кіпр - частково визнана держава, що займає північну третину острова Кіпр. Турецька Республіка Північного Кіпру визнана тільки Туреччиною.

Українські Національні Новини

Новини Світу