ukenru
v-odeskiy-oblasti-vidkrili-pamyatnik-u-viglyadi-vezhi-donetskogo-aeroportu

В Одеській області відкрили пам'ятник у вигляді вежі Донецького аеропорту

 • 19692 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Пам'ятник героям АТО у вигляді вежі Донецького аеропорту відкрили у селищі Доброслав Одеської області. Про це повідомили у прес-службі Генерального штабу Збройних сил України, передає УНН.

Так, 7,5-метровий пам’ятник являє собою розстріляну диспетчерську вежу Донецького аеропорту. Біля споруди розмістили кілька фігур українських кіборгів, які тримали оборону біля аеропорту. А біля підніжжя пам’ятника встановлена ​​інсталяція з картою і гербом України. На ній зроблено напис: "Вічна слава безсмертя хоробрих, які кличуть на подвиг живих".

"Цей пам’ятник має служити людям нагадуванням про те, що ми повинні бути в неоплатному боргу перед тими людьми, завдяки яким ми зараз маємо мирне небо над головою. Ми хотіли створити символ, який буде виховувати цілі покоління українців, ми хотіли щось таке, що торкнулося б душі кожного, що стало б прикладом безпрецедентного героїзму, мужності й самопожертви. Напевно, саме тому з’явилася ідея диспетчерської вежі аеропорту Донецька. Тому що ми всі із завмиранням серця спостерігали, є там над вежею синьо-жовтий прапор чи ні, і коли ми там його бачили, ми розуміли: хлопці там, і їх не зламати!" - зазначила голова селищної ради Доброслава Людмила Прокопечко.

Нагадаємо, у київському парку "Муромець" мер столиці Віталій Кличко відкрив скульптуру богатиря Іллі Муромця

Українські Національні Новини

Кримінал та НП