v-lnr-aktyvna-mobilizatsiia-vzhe-try-doby-palaie-lis-poblyzu-sievierodonetska-sytuatsiia-na-luhanshchyni

В "лнр" активна мобілізація, вже три доби палає ліс поблизу Сєвєродонецька - ситуація на Луганщині

 • 23642 переглядiв

Окупаційна влада так званої "лнр" посилила призовні заходи, розшукуючи чоловіків у віці 18-30 років для служби в російській армії. Чоловіки старшого віку - під загрозою мобілізації.

В так званій "лнр" посилили примусові заходи з призову, оголошуючи в розшук тих, хто не явився за повісткою. Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає УНН.

Деталі

На тимчасово окупованих територіях Луганщини почали офіційно розшукувати призовників у віці 18-30 років для служби у армії рф. Чоловіки, старші цього віку, також під загрозою мобілізації. При цьому населенню не оголосили, скільки тисяч чоловіків заберуть навесні. У Адміністрації додають, що у разі неявки за повісткою або відсутності за місцем проживання чоловіків оголошують в розшук.

Водночас населенню, яке проживає у селах поблизу лінії фронту, пропонують евакуюватися, але тим, хто відмовляється, доставляють ліки та продукти

Кожне звільнене село біля фронту, де ще залишаються люди, відвідуємо раз на декілька днів. Місцеві жителі відмовляються евакуюватися, однак мають одержати усю можливу допомогу. Цього разу привезли до Невського та Новолюбівки те, що вони замовляли – ліки та господарчі товари. Хліб та продукти харчування – щотижнево, як зазвичай. Організації та доставці допомоги посприяли Красноріченська військова адміністрація, благодійники та луганські поліцейські

– поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Додамо

Також в обласній адміністрації нагадали, що минулої доби українські захисники відбили атаки противника біля Андріївки та Білогорівки. Удару з авіації ворог завдав по Стельмахівці. По Невському – із мінометів та артилерії.

Зазначається, що навколо окупованого Смолянинового, що поблизу Сєвєродонецька, вже понад три доби палає хвойний ліс. Окупаційна влада та пожежники мають інформацію про надзвичайну ситуацію, але ніяких дій від них місцеві жителі поки що не дочекалися.

На Луганщині окупанти звільняють шахтарів та дозволили "підприємцям" ухилятися від сплати податків03.04.24, 10:41

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі

У Запоріжжі вибухи - ОВА

 • 30540 переглядiв

Повітряні сили попередили про швидкісну ціль на Дніпро

 • 86991 переглядiв