v-latvii-rekordna-kilkist-opadiv-zatopleno-vulytsi-perekryto-dorohy-bez-svitla-desiatky-tysiach-liudei

В Латвії рекордна кількість опадів: затоплено вулиці, перекрито дороги, без світла десятки тисяч людей

 • 14058 переглядiв

У Латвії вирує потужна буря з рекордними опадами. Затоплено вулиці, перекрито дороги, 30 тисяч людей без світла. У Ризі може випасти двомісячна норма опадів, очікується сильна буря.

Ввечері 28 липня на Латвію обрушилася буря, на більшій території країни повалено дерева, обірвано дроти, затоплено вулиці. Також десятки тисяч людей опинились без світла, спостерігаються проблеми з телекомунікаційним зв'язком. Про це УНН повідомляє із посиланням на Delfi.

Деталі

Станом на 9 ранку 29 липня у центральних районах Латвії випав рекордний обсяг опадів. Евакуація жителів поки що не знадобилася: підтоплено окремі ділянки доріг, вулиць, парків, а також перші поверхи будівель і підвали.

Без електрики близько 30 тисяч споживачів. Рятувальники отримали близько 600 викликів.

Перекрито або обмежено рух на кількох шосе. Порушено рух поїздів і літаків.

Ризька дума рекомендує рижанам у понеділок залишатися вдома.

Як зазначають синоптики, до 05.00 рекордну кількість опадів зафіксовано в Калнціємсе - 180 мм або 203% від липневої норми і 26% від річної норми.

Це новий рекорд з опадів, що випали у Латвії. Останній такий було зафіксовано 9 липня 1973 року у Вентспілсі, коли за добу випало 160,2 мл опадів.

Також на ранок 29 липня рекордна кількість опадів випала в Добелі - 106,4 мл, на третьому місці Рига і Мерсрагс - 86 мл.

Найсильніші пориви вітру зафіксовано в Юрмалі, в Добелі (25 м/сек), Даугавгриві (26 м/сек) і в центрі Риги (27 м/сек).

Згідно з прогнозами, сильні дощі в Земгалі та Ризі триватимуть усю першу половину дня в понеділок. Передбачається, що в Ризі може випасти двомісячна норма опадів, при цьому очікується сильна буря.

В Австрії кілька міст зачепив блекаут29.07.24, 09:42

Тетяна Краєвська

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Війська рф вночі обстріляли з танка громаду на Сумщині

 • 21158 переглядiв

В Австрії кілька міст зачепив блекаут

 • 13329 переглядiв