v-hur-pidtverdyly-urazhennia-tu-22m3-na-aerodromi-olenia-i-rozpovily-chomu-tse-vazhlyvo

В ГУР підтвердили ураження ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" і розповіли, чому це важливо

 • 30761 переглядiв

Представник ГУР підтвердив ураження російського бомбардувальника ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья". Це важлива ціль, оскільки росія не може виробляти нову подібну техніку через деградацію ВПК.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив ураження російського надзвукового бомбардувальника ТУ-22М3, зазначивши, що це дуже важлива ціль, адже можливостей виробляти подібну техніку нову у здеградованого російського ВПК наразі немає. Про це Юсов заявив в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Зараз триває Олімпіада і весь світ звичайно спостерігає за спортивними досягненнями, але в нас велика війна і в нас свої досягнення. Це справді олімпійські досягнення українських Сил безпеки і оборони, спецпризначенців, і Головного управління розвідки. Ми не коментуємо, що і куди, але Верховний головнокомандувач відзначив далекобійність, зрозуміло, що напрямок тут вгадати не важко. Що стосується факту ураження, то так, ми підтверджуємо факт інциденту ураження. Щось влучило кудись. І так, можемо підтвердити факт ураження і пошкодження стратегічного бомбардувальника. Це дуже важливо, тому що можливостей виробляти подібну техніку нову у здеградованого російського ВПК наразі немає

- сказав Юсов.

Він зазначив, що росіяни намагаються "ховати подалі таку техніку".

"Закономірний результат. Взагалі ці вихідні були дуже врожайні. На росії тривають масові кібератаки на ту фінансову структуру і цифрову інфраструктуру, яка задіяна у війні проти України і фінансує вбивство українців. Продовжуються інциденти на російських НПЗ та інших об'єктах, які задіяні у війні проти українців. І звичайно Оленья це така особлива новина і певною мірою "десерт" для українців на ці вихідні. І далі безумовно точно буде", – зазначив Юсов.

Нагадаємо

Дрони ГУР вночі та вранці 27 липня атакували три російські військові аеродроми - в в місті Енгельс Саратовської області, "Дягілєво" в Рязанській області та "Оленья" в Мурманській області. Унаслідок атак пошкоджений надзвуковий бомбардувальник росіян. Також було уражено нафтопереробний завод в Рязані.

Популярні

Новини по темі

Олімпіада-2024: дзюдоїстка Білодід вилетіла в 1/8 фіналу

 • 13354 переглядiв

Одеський мед бʼє рекорди експорту - поставляється вже до США

 • 25217 переглядiв