v-arma-peredali-zaliznu-rudu-rosiyskogo-oligarkha-usmanova-na-blizko-1-8-mlrd-grn

В АРМА передали залізну руду російського олігарха Усманова на близько 1,8 млрд грн

 • 850471 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. В управління АРМА передано раніше арештовані в декількох морських портах України 166 тис. тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд грн. Руда належить російському олігарху Алішеру Усманову. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Офісу Генпрокурора.

Цитата

«За клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора в управління АРМА передано раніше арештовані в декількох морських портах України 166 тис. тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд грн. Уся сировина є власністю іноземної компанії», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, упродовж 2021-2022 років юридична особа-нерезидент, зареєстрована в країні ЄС, разом з компаніями рф, афілійованими з російським олігархом, задекларувала переміщення територією України до країн Азії в митному режимі «транзит» залізну руду на загальну суму понад 1,3 млрд грн.

«З метою ухилення від сплати податків та інших обов’язкових платежів, які сплачуються в ході імпорту товарів на територію України, службові особи компанії використовували механізм так званого «перерваного транзиту». Насправді ж вони не мали на меті вивезення руди за межі України. Фактично службові особи компанії відвантажували товар суб’єктам господарювання - резидентам України, не сплачуючи при цьому митні платежі. Таким чином державі завдано понад 118 млн грн збитків», - інформує ОГП.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах здійснюється детективами Бюро економічної безпеки за оперативного супроводу співробітників СБУ (ч. 3 ст. 212 КК України).

Доповнення

Бюро економічної безпеки повідомило, що арештовано залізної руди російського олігарха на майже 2 млрд грн. Знайдена партія залізної руди належить компанії російського олігарха Алішера Усманова.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Туреччині оголосили надзвичайний стан

     • 882200 переглядiв

    Під Бахмутом прикордонники знищили безпілотник окупантів

     • 631352 переглядiв

    В Одесі школярам продовжили канікули до кінця цього тижня

     • 5047723 переглядiв

    Землетрус у Туреччині: Ердоган повідомив про 3549 загиблих

     • 882794 переглядiв