ukenru
v-aptetsi-zaporizhzhya-pid-viglyadom-tabletok-prodali-makaroni

В аптеці Запоріжжя під виглядом таблеток продали макарони

 • 15357 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Мешканка Запоріжжя Олена Горова придбала в місцевій аптеці упаковку таблеток. Прийшовши додому, вона виявила всередині макаронні вироби, замість ліків, передає УНН з посиланням на повідомлення Горової в Facebook.

"В аптеці Фармасіті купила таблетки в баночці, тобто не видно, що там. Просто відкрутити кришку не вийшло, довелося плоскогубцями. І коли, нарешті, розкрила, в них виявилися макарони!!! Чи не капсули дорогого препарату, а ріжки!!! Так на хвилиночку, 30 таблеток коштують 234 грн. Будьте уважні! Відкривайте і дивіться, що вам продали, не відходячи від віконця!" - написала Горова.

Як писав УНН, за даними Міністерства охорони здоров'я, українці витрачають значні кошти на "непрацюючі ліки". Причини такої тенденції чиновники вбачають в неконтрольованій рекламі лікарських засобів.

З іншого боку, як вважають депутати, аптеки в Україні перетворилися на супермаркети, які переслідують, перш за все, свої комерційні цілі, забувши про соціальну відповідальність і місії.

Щоб навести лад на аптечному ринку, в парламенті зареєстрували аптечний законопроект (№8591), який передбачає низку обмежень для власників мережевих аптек. Таким чином, законодавці прагнуть поліпшити конкуренцію і знизити ціни на лікарські засоби.

Законопроект поки знаходиться на доопрацюванні у його авторів. Голосування за документ заплановано на початку цього року.

Українські Національні Новини

Суспільство