ukenru
uryad-ukhvaliv-zbilshennya-stipendiy-dityam-sirotam

Уряд ухвалив збільшення стипендій дітям-сиротам

 • 19848 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Від початку 2021 року в Україні збільшиться розмір соціальної стипендії дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, до 150%. Тобто, виплати становитимуть 3283,5 грн. Відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів України, інформує УНН.

Цитата:

“Проект акта розроблено з метою підвищення соціальної стипендії для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а також осіб, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків”, - йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови.

Деталі

В уже ухваленому проекті пропонувалося:

1) підвищити розмір соціальної стипендії дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, до 150% розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення такими дітьми 18 років – до 150% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на початок відповідного календарного року;

2) конкретизувати випадки, коли особи, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, мають право на виплату соціальної стипендії (якщо їх батьки померли/оголошені померлими, загинули або пропали безвісти).

Автори зазначають, що реалізація акта буде здійснюватись за рахунок коштів, виділених Мінсоціполітики на 2021 рік за бюджетною програмою №2501180 "Виплата соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти".

Доповнення

Станом на 1 січня 2021 року прожитковий мінімум в Україні становить 2189 грн. Тож, відповідно, виплата становитиме 3283,5 грн.

У липні минулого року Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №2013 про внесення змін до статті 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо підвищення розміру стипендії та щорічної допомоги.

Українські Національні Новини

Політика