ukenru
uryad-polschi-pidgotuvav-vchitelyam-novi-propozitsiyi-po-zarplatakh

Уряд Польщі підготував вчителям нові пропозиції по зарплатах

 • 8235 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Уряд Польщі підготував додаткові пропозиції щодо підвищення зарплат педагогам, які будуть представлені під час запланованого на 1 квітня чергового раунду переговорів з профспілками вчителів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Польща.

Згідно з інформацією видання, віце-прем'єр Польщі Беата Шидлов повідомила, що під час запланованого на 1 квітня чергового раунду переговорів з профспілками вчителів, уряд представить додаткові пропозиції щодо підвищення зарплат вчителям.

"Уряд підготував нові пропозиції щодо зростання зарплат, які будуть представлені на зустрічі з профспілками в понеділок. Я впевнена, що вчителі не мають наміру використовувати для досягнення своїх цілей дітей, і що угода буде досягнута", - зазначила Беата Шидлов.

Вона підкреслила, що уряд поступово підвищує зарплати вчителям відповідно до можливостей держбюджету.
Нагадаємо, переговори, що пройшли у Варшаві 25 березня, закінчилися без результатів.

Варто відзначити, що Профспілка польських вчителів вимагає збільшення базової плати педагогів, на основі якої встановлюється середня зарплата вчителів до 1000 злотих (230 євро).

У свою чергу, Профспілки вимагають збільшення на 1000 злотих основної винагороди вчителів на всіх етапах їх службового просування.

Крайове відділення освіти і виховання профспілки "Солідарність" спочатку вимагало підвищення плати на 15 відсотків, пізніше вони стали вимагати, щоб з січня 2019-го зарплата вчителів зросла не менше ніж на 650 злотих (150 євро) і ще 15 відсотків з січня 2020 року.

Раніше УНН повідомляв, що Союз польських вчителів почав загальнопольську акцію протесту працівників освіти за підвищення заробітної плати.

Українські Національні Новини

Новини Світу