uriad-tuska-pidtrymav-embarho-na-ukrainske-zerno

Уряд Туска підтримав ембарго на українське зерно

 • 54899 переглядiв

Польща повинна зберегти ембарго на українську аграрну продукцію, задля підтримки власних фермерів. Про це в інтерв'ю виданню Dziennik Gazeta Prawna заявив новий міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський, передає УНН.

Деталі 

За його словами, сільське господарство є специфічною галуззю економіки - воно безперервне, тому зміни не можуть відбуватися швидко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща не збирається знімати ембарго на зерно до знаходження спільного рішення

Сєкерський підкреслив, що Польща є частиною Євросоюзу і має спільну аграрну політику, а також єдиний спільний ринок з певною конкуренцією.

Я зроблю все, щоб зберегти поточне ембарго. Потрібно напрацювати спільні ринкові рішення між Україною та Євросоюзом. Польське сільське господарство не зможе конкурувати з українським, але воно може виграти від розвитку переробки та торговельного посередництва. За заявами та обіцянками не було конкретних рішень. Тому польські фермери опинилися в дуже скрутному економічному становищі

– зазначив Чеслав Сєкерський.

Доповнення 

Польський міністр наголосив, що має бути продовження певних заходів і рішень у сільському господарстві, незалежно від того, хто був при владі раніше, в водночас необхідні деякі зміни.

Він додав, що на жаль, можновладці не обов’язково повністю усвідомлювали зміну економічних умов для ведення сільськогосподарської діяльності.

Довідково 

 У травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМішель запропонував ЄС купувати зерно в України та відправляти його нужденним на Близькому Сході 

Згодом Єврокомісія оголосила ЄС не продовжуватиме тимчасові обмеження щодо українського зерна. Після цього Польща, Угорщина та Словаччина заявили про рішення одноосібно блокувати імпорт української агропродукції та припинили участь у Координаційній платформі, яка була створена під егідою ЄК для розв'язання цього питання.

Нагадаємо

У жовтні міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський повідомив, що Україна за час роботи тимчасового морського коридору експортувала майже 700 тисяч тонн зерна. Переважно в Європу і Африку.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд Туска підтримав ембарго на українське зерно

     • 54899 переглядiв