uriad-sprostyv-vstanovlennia-mini-tets

Уряд спростив встановлення міні-ТЕЦ

 • 37885 переглядiв

Український уряд впорядкував встановлення міні-ТЕЦ для підтримки енергопостачання життєво важливих послуг під час надзвичайних ситуацій, плануючи отримати 69 установок до кінця 2023 року.

Кабінет міністрів на своєму засіданні спростив процедуру розміщення когенераційних газопоршневих установок (міні-ТЕЦ) на випадок екстрених відключень світла. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН

 Зміцнюємо українську енергетику. Сьогодні Уряд спростив процедуру розміщення когенераційних газопоршневих установок, необхідних для забезпечення безперебійного електроживлення шкіл, лікарень та об’єктів критичної інфраструктури

- повідомив Шмигаль. 

Деталі 

Зазначається, що тепер їх можна буде встановити без проходження низки дозвільних процедур.

Як зауважив прем'єр, ці міні-ТЕЦ створять резерв потужності на випадки екстреного відключення електропостачання й водночас децентралізують генерацію.

За словами Шмигаля, завдяки співпраці з USAID до кінця 2023 року Україна має отримати 69 установок малої та середньої потужності. 

"Вже цієї зими будемо мати позитивний результат від їх експлуатації", - вказав прем'єр. 

Доповнення

Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону раніше повідомляв, що Україна готова до проходження зими без відключень світла, якщо не буде масованих обстрілів і стихійних лих. 

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд спростив встановлення міні-ТЕЦ

     • 37885 переглядiв