upravlinnia-dronamy-tyry-i-takmed-na-onovlenyi-shkilnyi-kurs-zakhyst-ukrainy-vydilyly-165-mlrd-hrn

Управління дронами, тири і такмед: на оновлений шкільний курс "Захист України" виділили 1,65 млрд грн

 • 12645 переглядiв

Уряд виділяє 1,65 мільярда гривень на закупівлю сучасного обладнання - тренажерів для керування безпілотниками, лазерних стрілецьких тренажерів, полігонів та наборів тактичної медицини для оновленого курсу "Захист Вітчизни" у школах по всій країні, щоб підготувати дітей до повномасштабного вторгнення, що триває.

Уряд виділив 1,65 мільярда гривень на закупівлю сучасного обладнання - у тому числі тренажерів для керування безпілотниками, лазерних стрілецьких тренажерів, навчальних тирів та наборів тактичної медицини для оновленого курсу "Захист України" у школах, повідомив у понеділок віцепрем'єр-міністр - голова Мінцифри Михайло Федоров, пише УНН.

Деталі

"Управління дронами, навчальні тири й такмед — уряд виділяє 1,65 млрд грн на закупівлю сучасного обладнання для оновленого курсу "Захист України", - написав Федоров у Telegram.

Він наголосив у цьому контексті на продовженні трансформації шкільної освіти. "У містах створять навчальні осередки Захисту України. Один буде на 5–10 шкіл чи на громаду. Якісно облаштований осередок означатиме, що діти з різних шкіл матимуть рівний доступ до якісного обладнання та зручного приміщення", - розповів Федоров.

З його слів, для осередків через Prozorro Market закуплять сучасну техніку, зокрема:

  • інтерактивні лазерні стрілецькі тренажери;
  • симуляції управління дронами, які налічують дрон, інтерактивні окуляри, пульт та інше обладнання;
  • навчальні тири й макети;
  • аптечки й тренажери для серцевої реанімації, тренажер дефібрилятора, турнікети.

"Уся країна живе в умовах повномасштабного вторгнення, де важливу роль відіграють технології, тому діти мають уміти з ними працювати ще зі школи. Це основа нашого безпечного майбутнього", - вказав він.

І нагадав, що зараз комплексно оновлюємо підхід до викладання Захисту України в 10–11 класах, раніше це були Захист Вітчизни, Допризовна підготовка. Паралельно із закупівлею сучасного обладнання навчаємо тренерів, які підготують вчителів.

В Україні запровадять початкову загальновійськову підготовку: парламент ухвалив рішення22.05.24, 11:31

Популярні

Новини по темі

Україні допомагають не достатньо для перемоги - Зеленський

 • 19568 переглядiв

До Дня українських миротворців: Жепа – недооцінений подвиг

 • 125593 переглядiв