ukenru
ukrtransgazu-vstanovili-novi-tarifi

"Укртрансгазу" встановили нові тарифи

 • 14845 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг схвалила нові тарифи для АТ "Укртрансгаз" на послуги зберігання газу. Про це УНН повідомили у прес-службі компанії.

"Укртрансгаз" інформує про схвалення регулятором (НКРЕКП) проекту постанови про перегляд тарифів на послуги із закачування та відбору природного газу в підземних сховищах. Документ передбачає встановлення тарифу на закачування в розмірі 93,3 грн/1 тис. куб. м на добу (без ПДВ), а на відбір – 97,2 грн/1 тис. куб. м на добу (без ПДВ)", - вказали в АТ.

При цьому, як зазначається, тариф на послуги зі зберігання залишиться без змін – 0,172 грн/1 тис. куб. м на добу.

Тарифи встановлюються з 1 серпня 2019 року, але не раніше дня, наступного за днем опублікування постанови в офіційному друкованому виданні – газеті "Урядовий кур'єр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укртрансгаз" заявив про неможливість купувати газ на фоні боргів облгазів

Розрахунок діючих тарифів, як зазначається, здійснено з урахуванням коригування річної планової тарифної виручки "Укртрансгазу".

"Однак, збільшення тарифів оператора газосховищ не вирішує основних проблемних аспектів, які призводять до дефіциту коштів і ставлять під загрозу безперебійну роботу "Укртрансгазу". Основними джерелами, які сформували критичний дефіцит ліквідності компанії, є економічно необґрунтовані тимчасові тарифи для Оператора ГТС, прийняті НКРЕКП наприкінці 2018 року, та неврегульована проблема з несанкціонованими відборами газу з ГТС", - додали в компанії.

Раніше причиною фінансових труднощів "Укртрансгазу" назвали штучно занижені тарифи на транспортування газу.

Українські Національні Новини

Економіка