ukenru
ukrnafta-zupinila-robotu-chotirokh-sverdlovin-na-prikarpatti

"Укрнафта" зупинила роботу чотирьох свердловин на Прикарпатті

 • 14873 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Нафтовидобувна компанія "Укрнафта" сьогодні зупинила роботу чотирьох свердловини в Івано-Франківській області через те, що місцеві жителі, вимагаючи зробити ремонт дороги, перекрили єдиний під'їзний шлях до об'єктів. Про це журналісту УНН повідомили у прес-службі ПАТ "Укрнафта".

"Сьогодні підприємство було змушене зупинити ще 4 свердловини Битків-Бабченського родовища через затовареність резервуарного парку. Зазвичай продукція цих свердловин поступає до резервуара, а далі вивозиться. Проте через перекриття дороги, вивезти сировину можливості немає і, відповідно, резервуарний парк вже заповнений вщент", - повідомили в прес-службі.

Також у компанії зазначили, що нафтогазовидобувне управління щодня недоотримує від 7 т нафти та 5 тис. м3 нафтового газу.

Загалом не працює дев’ять свердловин. Адже в селі Пасічна Івано-Франківської області вже 18-й день блокується проїзд транспорту в напрямку сіл Зеленої та Бистриці.

Як пояснили в компанії, через обмежений доступ до виробничих потужностей тут неможливо провести підземні ремонти свердловин, які є обов’язковою умовою стабільного видобутку вуглеводнів. В результаті, за час перекриття дороги 5 свердловин Довбушансько-Бистрицького родовища простоюють в очікування ремонту.

Нагадаємо, у Казахстані горіла нафтова свердловина.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП