ukenru
ukrayinskikh-virobnikiv-kuryatini-proinspektuvali-inozemni-auditori

Українських виробників курятини проінспектували іноземні аудитори

 • 5232 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Місія Королівства Саудівської Аравії (КСА) проінспектувала українських виробників курятини на відповідність вимогам КСА. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби України, передає УНН.

Уточнюється, що діяльність вітчизняних птахівників інспектувала делегація компетентного органу з контролю безпечності харчових продуктів та лікарських препаратів Королівства Саудівська Аравія. Делегація інспекторів перебувала в Україні з 21 по 26 липня 2019 року.

"У рамках свого візиту до України представники місії приділили увагу питанням здійснення державного контролю на потужностях з вирощування, забою та переробки птиці, системі сертифікації продукції і простежуваності, системі інспектування м’яса птиці та програмі моніторингу мікробіологічних показників, залишків хімічних речовин", - розповіли контролери.

За результатами роботи місії буде складений офіційний звіт. Документ буде надіслано до Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, у березні 2018 року Місія Генерального директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів (DG SANTE) перевірила якість курятини найбільшого експортера країни - компанії "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба). Єврокомісія прийшла до висновку, що продукція цієї компанії відповідає міжнародним стандартам FSSC 22000, ISO 22000 та BRC Food.

На сьогодні “Миронівський хлібопродукт” – один з двох українських виробників курятини, допущених до ринку ЄС.

Українські Національні Новини

Економіка