ukenru
ukrayinski-fermeri-skorotili-obsyagi-viroschuvannya-sviney

Українські фермери скоротили обсяги вирощування свиней

 • 12843 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. За рік обсяги вирощування свиней у сільськогосподарських підприємствах скоротилися на 3,3%. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України" з посиланням на дані Держстатистики, передає УНН.

Разом з тим, за останніми даними, сільгоспвиробники утримують 3,4 млн свиней, тож відхилення від показника роком раніше становить 1,3%, або менше, ніж 50 тис. голів.

"На поступове відновлення показників роботи свинарської галузі "натякають" не тільки скорочення відставання поточних показників від торішнього рівня та активізація, яка відчутна серед вітчизняних операторів, а й пожвавлення імпорту живих тварин з країн ЄС", — кажуть експерти.

Нагадаємо, за підсумками минулого року приріст імпорту свинини в Україну становив близько 60%.

Експерти пояснюють таку тенденцію скороченням поголів'я свиней у нашій країні на тлі епідемії африканської чуми.

Нездатність контролюючих органів ефективно реагувати на АЧС призвела до значного подорожчання сала і свинини на вітчизняних ринках, констатують фахівці.

Подолати АЧС Україні заважає відсутність професійних кадрів, вважає політик Сергій Тригубенко. А також - нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби, який викликає безліч критичних зауважень.

Українські Національні Новини

Економіка