ukenru
ukrayinok-nazvali-naybilsh-pituschimi-v-sviti

Українок назвали найбільш питущими у світі

 • 23086 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Дослідження про те, скільки алкоголю вживають громадяни різних країн світу, провели вчені університету Вашингтона і Фонду Білла і Мелінди Гейтс. Результати дослідження були опубліковані в журналі Lancet 23 серпня, передає УНН.

Фахівці проаналізували 1282 дослідження на тему спиртних напоїв, у тому числі статистику по смертях, обумовлених вживанням алкоголю, у 195 країнах світу. Були взяті дані з 1990 по 2016 рік для чоловіків і жінок у віці від 15 років.

Для обчислення вчені взяли умовний напій, що дорівнює 100 мл червоного вина, або 280 мл пива, або 30 мл міцного алкоголю.

Встановлено, що по світу в середньому жінки п'ють 0,73 напою, а чоловіки - 1,7 напою за добу.

Найбільш питущими у світі виявилися чоловіки Румунії, вони випивають 8,2 напою за добу. Друге місце у світі за громадянами Португалії та Люксембургу - у цих країнах чоловіки випивають 7,2 напою/добу. Третє місце за чоловіками України та Литви - 7 напоїв/добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бренд Medoff випустив нову лінійку унікальної горілки Medoff Cities

Серед жінок найбільшими любительками алкоголю виявилися українки - в Україні жінками споживається 4,2 напою/добу, сказано в статті.

Далі йдуть жительки Андорри, Люксембургу та Білорусі - їх показник 3,4 напою/добу. На третьому місці Швеція, Данія і Ірландія - 3,1 напою/добу.

Найбільш непитущими серед чоловіків виявилися громадяни Пакистану - тут показник дорівнює 0,0007 напою/добу. А серед жінок найнижчий показник в Ірані - на громадянку цієї країни припадає 0,0003 напою/добу, вважають вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська горілка вважається однією з кращих у світі

Варто відзначити, що у світі найбільша смертність через вживання алкоголю у 2016 році зафіксована в Китаї.

"Тут з цієї причини за рік пішли з життя 650,8 тис. чоловіків і 59,1 тис. осіб становили жінки", - відзначили дослідники.

Нагадаємо, як писав УНН, українці поступово збільшують свої витрати на алкогольну продукцію. Пов'язано це з інфляційними процесами і з постійним зростанням акцизів на спиртне. Крім того, на тлі подорожчання брендового алкоголю, в Україні зростає кількість фальсифікованої продукції.

Вітчизняні легальні виробники спиртних напоїв вже не перший рік б'ють на сполох і вимагають від правоохоронців ефективно протистояти розвитку тіньового сегмента ринку. Однак, поки, безрезультатно.

За оцінками ЄП, ринок нелегального алкоголю в Україні - найбільший у Європі і щорічно призводить до мільйонних втрат бюджету.

Українські Національні Новини

Економіка