ukenru
ukrayinka-stane-pershoyu-zhinkoyu-dirigentom-prestizhnogo-opernogo-festivalyu

Українка стане першою жінкою-диригентом престижного оперного фестивалю

 • 18530 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Наступного року на всесвітньо відомому Байройтському фестивалі опери вперше диригуватиме жінка – українка Оксана Линів. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Наступного року диригенткою на всесвітньо відомому Байройтському фестивалі вперше стане жінка. Як повідомила директорка фестивалю Катаріна Вагнер, нею стане українка Оксана Линів, Під керівництвом Линів буде виконана опера "Летючий голландець", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що режисером вистави стане росіянин Дмитро Черняков, який також стане дебютантом на Байройтському фестивалі.

"Ріхард Вагнер написав для жінок важливі та визначальні ролі у своїх операх та зобразив їх надзвичайно емансипованими. Ось чому, я думаю, він би пишався тим, що майже через 140 років після його смерті жінка вперше втілить у життя його чудову музику", - зазначила українка.

Нагадаємо, раніше керівництво щорічного музичного Байройтського фестивалю, який повинен був проходити з 25 липня по 30 серпня, прийняв рішення відмовитися від його організації у поточному році через пандемію коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство