ukenru
ukrayina-zdatna-vdvichi-zmenshiti-spozhivannya-gazu-zubko

Україна здатна вдвічі зменшити споживання газу — Зубко

 • 13933 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Україна споживає 18 мільярдів кубів газу, але практично можливо зменшити цю цифру до 9. Про заявив заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає УНН із посиланням на прес-службу віце-прем’єра.

За його словами, програмою "теплі кредити" вже скористалися приблизно 650 тисяч домогосподарств. За обсягом, це, приблизно, як місто Рівне, Житомир Вінниця, зазначив він.

"Зараз країна споживає 18 мільярдів кубів газу, а практично можемо зменшити цю цифру до 9. Яким чином? Розроблена нами маршрутна карта дуже проста. Програма "теплі кредити", яка співфінансує тільки оплату будівельних матеріалів, вікон, дверей, радіаторів і газових котлів залишиться здебільшого працювати для приватного сектору. А щодо багатоповерхового сектора — нам треба рухатися до ефективної економії кожної вкладеної копійки", — зазначив Зубко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергоефективність в Україні відповідає букві "Ж" – Зубко

Він також повідомив, що у понеділок була підписана угода між Фондом енергоефективності та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), яка дає старт фінансуванню програм енергоефективності в багатоквартирних житлових будинках, у яких створено ОСББ.

"Разом з нашими міжнародними партнерами Фондом енергоефективності затверджена грантова політика, яка передбачає співфінансування від 20 до 50% на впровадження енергоефективних заходів у багатоповерхівках. Мінімально — це встановлення ІТП (індивідуальний тепловий пункт - ред.), максимально — це повна тепломодернізація будинку з заміною інженерних мереж.

Мета модернізації й реновації — підвищення якості споживання, у тому числі можливість отримувати якісну температуру і послуги. Це також веде до збільшення вартості житла до 20-25%. І, саме головне, особливо якщо ми кажемо про старий житловий фонд, ми збільшуємо тривалість життя будинку", — сказав Зубко.

Нагадаємо, Кабмін спрямував 380,6 млн грн на виконання програми "теплі кредити" для ОСББ.

Українські Національні Новини

Економіка