ukenru
ukrayina-za-rik-vvela-utrichi-bilshe-potuzhnostey-zelenoyi-energetiki

Україна за рік ввела утричі більше потужностей "зеленої" енергетики

 • 13582 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. У 2018 році в Україні введено майже у три рази більше нових потужностей відновлюваної електроенергетики, ніж у 2017 році. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

"У 2018 році зафіксовано динамічний розвиток української "зеленої" енергетики. Так, за рік встановлено 813 МВт нових потужностей, що генерують електроенергію з відновлюваних джерел. Це майже у 3 рази більше, ніж обсяг потужностей, введених у 2017 році, а саме - близько 300 МВт", - повідомили в Держенергоефективності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За чотири роки у відновлювану енергетику інвестовано близько 1,5 млрд євро

Зокрема, торік введено додатково:

  • 646 МВт сонячних електростанцій;
  • 70 МВт СЕС приватних домогосподарств (за 9 місяців);
  • 68 МВт вітроелектростанцій;
  • 13 МВт станцій, що генерують електроенергію з біомаси;
  • 12 МВт об’єктів, що виробляють електроенергію з біогазу;
  • 4 МВт малих ГЕС.

У встановлення 813 МВт потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики, як зазначається, інвестовано понад 730 млн євро.

"Загалом, на сьогодні в країні працює 2240 МВт потужностей, які генерують "чисту" електроенергію, що у 1,5 рази більше, ніж на кінець 2017 року (близько 1500 МВт)", - додали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед українських родин більш як удвічі зросла популярність сонячних панелей

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук вважає, що наразі важливо зберегти позитивну динаміку розвитку "чистої" енергетики, "запровадивши нову для країни, але вже популярну у провідних країнах світу систему підтримки – аукціони".

Відповідний законопроект (№8449-д) щодо переходу на аукціони схвалено Верховною Радою у першому читанні за основу 20 грудня минулого року, додали у відомстві.

Українські Національні Новини

Економіка