ukenru
ukrayina-vruchila-ugorschini-notu-pro-visilku-konsula-v-beregovomu

Україна вручила Угорщині ноту про висилку консула в Береговому

 • 12667 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Україна вручила ноту послу Угорщини Ерно Кешкеню про висилку консула Угорщини в Береговому. Він має залишити територію держави протягом 72 годин. Про це повідомляє прес-служба МЗС, передає УНН.

“Консула Угорщини у місті Берегове оголошено персоною нон-грата. Про це було повідомлено сьогодні послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню. Йому було вручено ноту з інформацією про те, що, відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, у зв’язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин”, — сказано у повідомленні.

Як заявили в МЗС, Україна розраховує, що угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків, а її посадові особи — від порушень українського законодавства.

“Розглядаємо громадян України угорського походження як об’єднуючий фактор у відносинах між двома державами та закликаємо до цього ж наших угорських партнерів”, — зазначили в міністерстві.

Як повідомляв УНН, раніше Клімкін заявив, що Угорщина має відкликати свого консула в Берегові до кінця цього тижня, в іншому випадку Україна вишле його сама.

Нагадаємо, в консульстві Угорщини в Берегові “з келихом шампанського” громадянам України видавали угорські паспорти.

Українські Національні Новини

Політика