ukenru
ukrayina-ta-litva-obgovorili-protidiyu-agresiyi-rf

Україна та Литва обговорили протидію агресії РФ

 • 10398 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом та обговорили низку актуальних питань як двостороннього співробітництва, так і в контексті координації спільних політико-дипломатичних зусиль з протидії триваючій російській агресії проти України. Про це передає УНН з посиланням на прес-центр МЗС України.

"10 січня 2019 року, у ході робочого візиту до Литви Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом. Було обговорено низку актуальних питань як двостороннього співробітництва, так і в контексті координації спільних політико-дипломатичних зусиль з протидії триваючій російській агресії проти України", - йдеться у повідомленні.

Також було відзначено важливість відвідання найближчим часом, на запрошення Міністра П.Клімкіна, главами зовнішньополітичних відомств країн Балтії, Польщі і Швеції міста Маріуполь з метою ознайомлення з фактами і наслідками російської агресії, у тому числі у контексті блокування Росією проходу суден до українських портів в Азовському морі. Міністри наголосили на необхідності збереження євроатлантичною спільнотою єдності у питанні посилення санкційного тиску на РФ як країну-агресора.

Україна урочисто передала литовській стороні в якості подарунка примірник унікального видання "Книги добра", яка була видана у рамках реалізації однойменного міжнародного соціального проекту за підтримки МЗС України.

Нагадаємо, українська сторона готова до конструктивного діалогу під час тристоронніх газових переговорів з Росією і ЄС, що відбудуться 21 січня, водночас виступатиме за дотримання газових регулювань ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у четвер під час спільного брифінгу з литовським колегою Лінасом Лінкявічусом у Вільнюсі

Українські Національні Новини

Політика