Так, у січні-травні 2019 року Україна поставила на зовнішні ринки 177,7 тис. тонн продукту, тоді як у січні-травні 2018 року цей показник становив 124,6 тис. тонн.
При цьому, імпорт м'яса птиці Україною у річному вимірі скоротився. У січні-травні цього року Україна завезла 50,6 тис. тонн продукту, у січні-травні 2018 року - 58,7 тис. тонн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схвалено європейцями: лише два українські виробники мають право експортувати курятину до ЄС
Також повідомляється, що Україна наростила відповідно й виробництво м'яса птиці. У січні-травні 2019 року було вироблено 545,9 тис. тонн продукту, тоді як у січні-травні 2018 року - 509,2 тис. тонн.
Нагадаємо, за прогнозами німецьких експертів, у 2019-му Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.
Це відповідно збільшить надходження валютної виручки у країну. У минулому році вітчизняні експортери курятини забезпечили Україні 500 млн доларів валютної виручки, з них 450 млн доларів - частка агрохолдингу Юрія Косюка "Миронівський хлібопродукт" (МХП), який є головним виробником і експортером в країні. Компанія здійснює 88,2% всіх зовнішніх поставок м'яса птиці на міжнародні ринки.