ukenru
ukrayina-ponad-1100-dniv-zhive-bez-rosiyskogo-gazu

Україна понад 1100 днів живе без російського газу

 • 7516 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Україна понад 1100 днів живе без закупівлі російського газу, який до 2014 року був ключовим енергоресурсом для нашої країни. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"Україна понад 1100 днів живе без закупівлі російського газу, який до 2014 року був ключовим енергоресурсом для нашої країни, а відтак причиною нашої повної енергетичної залежності від Росії", - цитує слова Гройсмана прес-служба уряду.

"Російський газ був зброєю проти України, проти нашої незалежності", – сказав очільник уряду.

Він нагадав, що рішення відмовитися від російського газу було непростим. Але завдяки тодішньому прем'єру Арсенію Яценюку та згодом і Президенту України Петру Порошенку воно було втілено.

"Це дало змогу закріпити незалежність і відмовитися від тиску, який здійснювався на нашу державу. Перед нами зараз стоїть чітке завдання: не змінити постачальника газу, а самим забезпечити свої потреби", - додав він.

З його слів, для цього потрібно кратно збільшувати видобуток, запроваджувати програми енергоефективності, модернізувати промисловість, а отже, модернізувати економіку, зберегти свій газотранспортний статус і бути інтегрованими в європейський газовий ринок.

Нагадаємо, Україна скоротила заповненість ПСГ газом до 40%.

Українські Національні Новини

Економіка