ukenru
ukrayina-planuye-pereglyanuti-ugodu-pro-vilnu-torgivlyu-z-gruziyeyu

Україна планує переглянути угоду про вільну торгівлю з Грузією

 • 13582 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Уряд України планує укласти договір з урядом Грузії про внесення змін до угоди про вільну торгівлю від 9 січня 1995 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку. 

"Уряд уповноважив першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва підписати Протокол між урядом України та урядом Грузії про внесення змін до угоди про вільну торгівлю від 9 січня 1995 року. Зміни до угоди дозволять Україні та Грузії використовувати ідентичні правила походження товарів у двосторонній торгівлі та застосовувати положення Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження", - зазначила прес-служба міністерства.

При цьому у відомстві нагадали, що Україна почала застосовувати положення відповідної Конвенції в торгівлі з ЄС з 1 січня 2019 року.

За словами Кубіва, на практиці зміни в угоді дозволять українським виробникам імпортувати сировину та комплектуючі з Грузії, переробляти їх в Україні та експортувати, наприклад, до Німеччини з українськими сертифікатами походження з нульовою або пільговою ставкою мита.

За даними Кубіва, зокрема, це важливо для виробників соків та сокових концентратів.

Нагадаємо, Україна та Європейський Союз з 1 січня цього року почали застосовувати положення Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження.

Європейська комісія та Світовий банк розробили план з розвитку інфраструктури в країнах "Східного партнерства" - України, Грузії, Молдови, Азербайджану, Білорусі та Вірменії.

Українські Національні Новини

Економіка