ukenru
ukrayina-planuye-obgovoriti-zi-ssha-poslablennya-mit-na-metalurgiynu-produktsiyu

Україна планує обговорити зі США послаблення мит на металургійну продукцію

 • 10416 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Україна збирається обговорити зі США на засіданні Торгово-інвестиційної ради 1 листопада послаблення мит на металургійну продукцію. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - Торговий представник України Тарас Качка на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"1 листопада – Торгово-інвестиційна рада Україна-США, де будемо говорити про прогрес в захисті інтелектуальної власності і про повернення до загальної системи преференцій, а також про можливі послаблення мит на металургійну продукцію", - повідомив Качка.

Додамо, за даними Мінекономіки, 23 березня 2018 року США запровадили додаткове мито у розмірі 25% на імпорт певних видів металопродукції з метою захисту внутрішнього ринку США. Документом також передбачено можливість виключення або перегляду умов/ставок захисного мита для окремих країн за умови, якщо ці країни мають вагомі зв’язки з США у сфері безпеки. 

У березні 2018 року уряд збирався вести переговори зі США щодо виключення української металопродукції з-під дії захисних мит.

Українські Національні Новини

Економіка