ukenru
ukrayina-napravila-lista-do-golovnogo-redaktora-gazeti-yaka-publikuvala-intervyu-z-pushilinim

Україна направила листа до головного редактора газети, яка публікувала інтерв'ю з Пушиліним

 • 7785 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Україна направила листа головному редактору польської газети Rzeczpospolitа через опубліковане інтерв'ю з “тимчасовим виконувачем обов’язків голови “ДНР” Денисом Пушиліним. Про це повідомив посол України у Польщі Андрій Дещиця на своїй сторінці в Facebook, передає УНН. 

"Як Послу України в Республіці Польща, але перш за все як громадянину України, яка потерпає від російської агресії, мені прикро і неприйнятно, що така шанована газета як Rzeczpospolita публікує інтерв’ю з маріонеткою Кремля, представником терористичної організації "ДНР" Пушиліним. Надання майданчика для пропаганди особі, яка є співвідповідальною за російську агресію проти України, порушення Росією міжнародного права, вбивство мирних громадян не може залишитися без реакції. У зв’язку з цим надіслав листа головному редактору видання. Сподіваюся, що т.зв. представники т.зв. "ДНР/ЛНР" більше не матимуть місця для своєї пропаганди в Польщі, як і в будь-якій іншій демократичній країні", - повідомив він. 

Дещиця підкреслив, що свобода слова і особливості журналістської діяльності не можуть бути виправданням для легітимізації чи поширення сепаратиських, агресивних прокремлівських точок зору в часи гібридної війни, яку веде Росія не тільки проти України, але й проти Заходу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОРДО новим ватажком обрали Пушиліна

Як повідомляв УНН, одна з найбільших польських щоденних газет Rzeczpospolita сьогодні вночі опублікувала інтерв'ю з “тимчасовим виконувачем обов’язків голови “ДНР” Денисом Пушиліним.

Українські Національні Новини

Політика