ukrainu-samiti-nato-chekaiut-pozytyvni-novyny-posolka-ssha-v-aliansi-anonsuvala-peredachu-patriots

Україну саміті НАТО чекають позитивні новини: посолка США в Альянсі анонсувала передачу Patriots

 • 26681 переглядiв

Очікується, що на саміті НАТО у Вашингтоні Україна отримає позитивні новини щодо протиповітряної оборони, включаючи систему Patriot, а також оголошення щодо оборонного виробництва, стійкості та кібербезпеки.

Україну на саміті НАТО у Вашингтоні чекають позитивні новини щодо протиповітряної оборони, зокрема систем Patriot. Про це в понеділок, 8 липня, під час онлайн-дискусії Foreign Policy "НАТО в новій ері" заявила посолка США при НАТО Джуліанна Сміт, передає УНН із посиланням на Голос Америки.

"Будуть свіжі новини щодо ППО. Українці у квітні попросили в НАТО сім систем Patriot. І ми маємо дуже позитивну відповідь щодо цього, яка надійде найближчими днями", - сказала Сміт.

Вона зазначила, що у Вашингтоні "буде великий тиждень". І закликала стежити за "конкретними оголошеннями, які будуть надходити для України, для союзників по НАТО, новинами про оборонне виробництво, про стійкість, про кібербезпеку".

Також посолка зауважила, що Президент України Володимир Зеленський під час саміту "відчує стійку відданість Україні" з боку НАТО.

Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО08.07.24, 17:55

"У нас буде фінансове зобов'язання, згідно з яким і Україна, і Москва дуже чітко зрозуміють, що ми, трансатлантичні партнери, нікуди не відступимо. Як ви знаєте, путін передбачав, що ми всі відвернемося. Нас це не відволікає. Ми зосереджені на питанні України та збираємося дотримуватися обраного курсу, тож стежте за оголошеннями фінансових зобов'язань", - сказала Сміт.

Вона також зазначила, що під час саміту для України підготують "міст до членства".

Блінкен анонсував нові оголошення щодо ППО для України до саміту НАТО02.07.24, 15:54

"Що це означає? Це означає, що альянс оголосить про те, що він візьме на себе роль координатора допомоги, яка надходить в Україну, а також навчання українських сил, яке ми всі зараз проводимо", - сказала посолка.

Вона додала, що НАТО планує призначити нового високого представника в Києві, "який допоможе керувати роботою, яку НАТО проводить з українцями щодо таких речей, як модернізація, сумісність, стандартизація".

Водночас вона підтвердила, що "альянс не надасть Україні запрошення приєднатися зараз, у липні 2024 р."

Союзники по НАТО оголосять про нову військову допомогу Україні до саміту08.07.24, 08:05

Джуліанна Сміт зауважила, що саміт у Вашингтоні дозволить продемонструвати членам альянсу підтримку альянсу з боку США, яка, за словами посолки, є двопартійною:

"Будуть представлені всі 50 штатів. Вони побачать активну участь обох сторін, як Сенату, так і Палати представників. Вони (учасники саміту, - ред.) відчують прихильність у Сполучених Штатах до цього альянсу".

З іншого боку, переконує Сміт, саміт дозволить переконати американців, що Вашингтон - не самотній у підтримці України:

"Європейці надають не лише важливу економічну та гуманітарну допомогу. Європейський Союз надає зброю, важливий оборонний потенціал на мільярди євро. Тому, коли подивитеся на те, що відбувається довкола України, - це спільні зусилля. Це трансатлантичний проєкт. Ми намагаємося, аби це зрозуміли люди по обидва боки Атлантики, але особливо тут, у Сполучених Штатах".

Раніше

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у травні росія застосувала проти України 3,2 тис. керованих авіабомб, а наступного місяця кількість застосування таких бомб може сягти 3,5 тис. Тому для захисту України необхідно хоча б сім додаткових систем ППО Patriot, з яких дві для Харкова. 

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Полтавщині ППО працює по розвідувальному дрону рф

     • 25748 переглядiв