ukraintsi-aktyvnishe-znimaiut-hroshi-v-bankakh-u-nbu-poiasnyly-bazhanniam-sformuvaty-zapas-hotivky-na-tli-vidkliuchen-svitla

Українці активніше знімають гроші в банках: у НБУ пояснили бажанням людей мати запас готівки на тлі відключень світла

 • 16894 переглядiв

НБУ повідомив про зростання обсягів касових оборотів банків у першому півріччі 2024 року. Видача готівки збільшилася на 12,6% через бажання людей мати запас для розрахунків під час відключень електроенергії.

Українці у першому півріччі цього року активніше знімали гроші у банках, ніж торік, повідомили у НБУ, пояснивши це бажанням людей сформувати певний запас готівки для розрахунків в умовах відключень електроенергії, пише УНН.

Деталі

"За перше півріччя 2024 року обсяги касових оборотів банків зросли", - повідомили у НБУ у соцмережах.

Обсяг надходжень готівки до кас банків за січень-червень цього року, як вказано, становив 1 307,6 млрд грн. Це на 9,5% більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

Видача готівки з кас банків за перше півріччя 2024 року також збільшилася (на 12,6%) та становила 1 342,9 млрд грн, повідомили у НБУ.

Як пояснили у НБУ, "це зумовлено відновленням економічної активності, чому сприяло, зокрема, підвищення заробітних плат та соціальних виплат населенню, збереження стабільної ситуації на валютному ринку, помірна інфляція".

"Водночас на збільшення обсягів видачі готівкової гривні з кас банків вплинуло бажання населення сформувати певний запас готівки, яка в умовах впровадження графіків відключення електроенергії залишається доступним та швидким платіжним інструментом для здійснення роздрібних операцій", - вважають у Нацбанку.

Готівки в обігу з початку року побільшало на 36,5 млрд гривень - НБУ 17.07.24, 18:29

Популярні

Новини по темі

Венесуела розриває дипвідносини з Перу

 • 12467 переглядiв