ukrainskyi-broneavtomobil-dzhura-dopustyly-do-ekspluatatsii-u-viiskakh

Українский бронеавтомобіль "Джура" допустили до експлуатації у військах

 • 18640 переглядiв

Міноборони України кодифікувало бронеавтомобіль 'Джура' для використання у військах. Машина на базі Toyota Land Cruiser 70 має посилений захист, різні конфігурації та запас ходу понад 650 км.

Міноборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах бронеавтомобіль "Джура" вітчизняної розробки, призначений для виконання різних тактичних завдань. Про це УНН повідомляє із посиланням на Міноборони.

Деталі

"Джура" має шасі "Toyota Land Cruiser 70", на яке встановили спеціально розроблену бронекапсулу – вона забезпечує рівень балістичного захисту  особового складу від вогню зі стрілецької зброї. Конструкція бронекапсули дозволяє встановлення кулемета на турелі.

В Міноборони вказали, що легкий бронеавтомобіль є компактним, має відносно невелику масу, що полегшує його прохідність. Українські інженери також посилили підвіску машини. Запас ходу бронеавтівки – понад 650 км.

Залежно від призначення бронеавтомобіль можуть виготовляти у різних конфігураціях бронекабіни та багажного відділення: транспорт для розвідки та патрулювання, для виконання завдань логістики, проведення евакуації поранених тощо.

Кабмін доручив Міноборони введення в експлуатацію держпорталу “Армія+” 30.07.24, 13:44

Популярні

Новини по темі

430 дітей українських біженців забрали за кордоном

 • 10800 переглядiв

В Україну повернули тіла 250 загиблих захисників

 • 24463 переглядiв

Жнива-2024: аграрії зібрали понад 28,5 млн тонн нового врожаю

 • 15724 переглядiв